Proxectos de agroforestería
Potenciamos os recursos existentes
Seguindo as ferramentas de deseño agroecolóxico, definimos os puntos fortes e débiles do proxecto, para a optimización e eficiencia dos recursos dispoñibles. O solo é o principal recurso do que dispón calquera proxecto agrario, por iso unha das bases do noso traballo é a dinamización e protección do solo fronte aos axentes erosivos e contaminantes. Colleitamos auga e terra para obter o maior rendemento e eficiencia do proxecto.
“Os insectos non son o inimigo, son mensaxeiros que viñeron a dicirnos que o que facemos está mal” – Jairo Restrepo –
Xunto ao equipo de arquitectura Prieto Patiño, fomos galardoados con premio Gran de Area polo proxecto de horta e invernadoiro do restaurante Culler de Pau, dirixido en O Grove polo cociñeiro Javier Olleros, e que conta con dúas estrelas Michelin.
A biodiversidade e a resiliencia dos cultivos implantados son outra das bases do traballo que desenvolvemos. Un cultivo produtivo debe ir acompañado dun medio biodiverso, mediante a cobertura vexetal, especies polinizadoras, cultivos alternativos, etc. co fin de desenvolver a capacidade de atenuación fronte ás condicións meteorolóxicas adversas, pragas ou enfermidades, así como aumentar a calidade da produción.
En Simbiose realizamos, entre outras, as seguintes xestións:
- Asesoramento técnico en cultivos. Diagnóstico, medidas correctoras, seguimento de cultivos.
- Asesoramento para a transición de cultivos convencionais a ecolóxicos.
- Asesoramento para a diversificación dos usos produtivos do monte.
- Xestión de explotacións.
- Redacción de proxectos técnicos agrarios.
- Redacción de cadernos de campo adaptados a cada proxecto. Estudamos as necesidades e características de cada proxecto e elaboramos un caderno de campo personalizado que inclúa os traballos, tratamentos, fertilidade e manexo do solo necesarios.
- Análise cromatográfica de solos.
- Experiencia agraria